CONDICIONS GENERALS DE LLOGUER

Per a donar una reserva per confirmada i ferma, cal abonar el 40% del total d’aquesta.

La plaça màxima per a confirmar la reserva és de 10 dies des del moment que el client rep l’e-mail de prereserva. Si en aquest període el client no ha pagat, la reserva quedarà cancel·lada automàticament.
A la recepció de la paga i senyal, el client rebrà la confirmació via e-mail amb el corresponent rebut de pagament.
El pagament de saldo es cobra per defecte i automàticament el dia abans de l’arribada, si el client s’estima més pagar el dia de l’arribada, ho pot fer en efectiu. No s’entreguen claus sense haver pagat la totalitat de la reserva.
Uns dies abans de l’entrada, s’enviarà un e-mail sol·licitant les dades per a poder fer el registre dels allotjats. En el cas de no fer-ho abans de l’entrada, cal presentar el DNI o passaport de tots els allotjats el dia de l’arribada.
El preu del lloguer inclou el consum raonable i no abusiu d’aigua, llum, gas i wifi. Espai S’Agaró i la propietat no es responsabilitza de problemes amb els subministraments atribuïbles a les companyies administradores o altres aliens a la seva responsabilitat.
El preu de lloguer inclou la roba de llit i tovalloles. Si els clients volen un canvi extra de roba, han d’abonar 15 euros per persona.
S’ha de tenir en compte que en el moment de pagar el saldo, cal abonar la taxa turística corresponent: 1€ per persona per nit per un màxim de 7 nits (a partir de 16 anys).
La neteja final està inclosa en el preu del lloguer, tot i això, cal deixar l’allotjament net i ordenat,
El nombre de persones permeses per allotjar-se ha de ser el mateix que el pactat en la reserva.
Els animals de companyia es permeten amb prèvia autorització i amb un suplement de 35€ per mascota.

HORA D’ARRIBADA
L’hora d’arribada és a partir de les 16h. La recollida de claus serà a Espai S’Agaró, excepte si prèviament s’ha pactat quelcom diferent.

HORA DE SORTIDA
Les sortides s’efectuen no més tard de les 10h del matí. Les claus es deixen a la bústia d’Espai S’Agaró.

GARANTIA/FIANÇA
La fiança varia entre 200€ i 400€ depenent de l’allotjament. En els pagaments amb targeta es reté la quantitat com a dipòsit de garantia i es retornarà automàticament 4 dies després de la mateixa (període en el qual l’agència verifica l’estat de l’allotjament i el compliment de la normativa durant l’estada.) En les altres formes de pagament cal abonar-la en el check-in.
El retorn íntegre de la fiança es farà sempre que l’allotjament es retorni en les mateixes condicions de l’entrada, s’hagin respectat la normativa general i les específiques de cada comunitat.

POLÍTICA DE CANCEL·LACIÓ
Es pot cancel·lar amb dret a devolució de la paga i senyal fins 30 dies abans de l’arribada, a excepció de les despeses de cancel·lació (2% del pagament realitzat).
Si l’anul·lació es produeix entre 30 i 15 dies abans de l’arribada, queda retingut el 50% de paga i senyal i, si s’anul·la els 15 dies abans d’entrar, no es procedirà a la devolució de la paga i senyal.

NORMATIVA GENERAL
No es pot fumar dins els allotjaments.
En els allotjaments que s’admeti els animals de companyia, es imprescindible que aquest no causi desperfectes en el mobiliari i no molesti al veïnat. Espai S’Agaró facilitarà fundes o plaids pel sofà extres. En cas d’hipotètics desperfectes la reparació serà a càrrec de l‘arrendatari.
Els allotjaments integrats en una comunitat de veïns, vindran regits pel seu reglament de règim interior o estatuts de la comunitat.
En el moment de la sortida, cal deixar l’allotjament en les mateixes condicions que s’ha trobat, havent llençat les escombraries generades i la cuina recollida, sense atuells per rentar. La nevera buida, llums i ventiladors tancats i la roba de llit i tovalloles recollida.
Cal respectar el descans nocturn dels veïns i minimitzar el soroll i volum de converses a partir de les 23h (en les comunitats que tinguin el seu reglament de règim intern cal seguir el que marquin aquestes).

Tenim molta cura i il·lusió perquè trobin l’allotjament en òptimes condicions, desitgem també que el tractin curosament i amb respecte i que ens informin si troben qualsevol anomalia per a poder solucionar-ho ràpidament.

La reserva de l’allotjament implica que el client accepta les condicions i normativa exposades anteriorment.